ti-quan-yin

Ti Kuan Yin “The Iron Goddess of Mercy”

4.1016.40

Clear
SKU: N/A Category: Tags: ,

Product Description

Tudi Tieguanyin, v prevodu Železna boginja milosti. Čudovit čaj polnega in zaokroženega okusa, zelo cenjen na Kitajskem.

Gre za kitajski oolong čaj, ki izvira iz regije Anxi (provinca Fujian) 19. stoletja.

Legenda pravi, da se je kmet po imenu Wei vsakodnevno sprehajal mimo templja boginje Guan Yin, boginje milosti. Pogled na razpadajoči tempelj in železni kip boginje ga je žalostil, zato se je odločil, da ju uredi. Ker ni imel sredstev za obnovo, je naredil, kar je bilo v njegovi moči – pričel je pometati tla, brisati prah in prižigati kadila.

Neke noči se mu je v sanjah prikazala boginja Guan Yin in spregovorila: “V jami za templjem boš našel zaklad, ki bo služil mnogim generacijam… Poskrbi, da ga boš delil s svojimi sosedi.” Naslednji dan je Wei v jami našel en sam poganjek čajevca. Vzel ga je, posadil na svojem vrtu ter lepo skrbel za njega, dokler ni zrastel v močan grm, ki je v dveh letih bogato obrodil s prelepimi listi. Ko si je iz teh pripravil čaj, je opazil, da je čajeva aroma res nekaj posebnega, okus pa je bil čist in trajen tudi po več poparkih. To mu je dalo zagona in po nekaj letih mu je iz enega čajevega poganjka uspelo vzgojiti čez 200 grmov.

S tem je Wei postal premožen in poskrbel, da sta tempelj in železni kip boginje Guan Yin bila obnovljena. Poganjke čajevca je radodarno delil s svojimi sosedi in kaj kmalu so vsi znali ceniti čaj Tie Guan Yin (ali Ti Kuan Yin) in živeli udobno življenje do konca a svojih dni.

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ti Kuan Yin “The Iron Goddess of Mercy””

Your email address will not be published. Required fields are marked *